EetMetSuus_N_RGB_72dpi.png

ACT 

Laat jij je leiden door die vervelende stemmetjes in je hoofd? Of neem je zelf de regie?

 

 

 

 

 

 

 

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een derde generatie gedragstherapie die cliënten helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptance), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment). 

In de praktijk blijkt dit een effectieve manier om langdurige gedragsverandering teweeg te brengen met betrekking tot leefstijl en eetgedrag. Daarom pas ik deze methode graag toe indien nodig. 

kompas.jpg

Werkwijze

Voedingsadvies van een diëtist  

Voedingsadvies bij leefstijlverandering, allergie, COPD, diabetes, hart- en vaatziekten (waaronder verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk), maagklachten, darmklachten, prikkelbare darm, FODMAP dieet, overgewicht, ondergewicht, ondervoeding, sport, verstoord eetgedrag / emotie-eten, zwangerschap en meer.  

Kennis en ervaring  

Ik bekijk wat voeding voor jou kan betekenen. Met mijn medische en voedingskundige kennis en ervaring kan ik beoordelen welke voeding je nodig hebt. 

-Onderzoeken wat voor jou de juiste voeding is 

-Jou helpen deze voeding in je dagelijkse eetpatroon in te passen 
-Al je praktische vragen beantwoorden 
-Je stap voor stap begeleiden naar het beste resultaat 

-Je helpen je gedrag blijvend te veranderen 

Goed luisteren 

Ik kijk niet alleen naar je medische achtergrond, maar ook naar jou en je voorkeuren. 

-WAT WIL JIJ? (belangrijkste vraag!)  

-Wat is je situatie? 

-Hoe is je eetgedrag? 

-Wat zijn je persoonlijke voorkeuren? 

Ik begrijp als geen ander dat voeding niet alleen volwaardig moet zijn, maar ook gewoon lekker en praktisch uitvoerbaar. 

Persoonlijk en praktisch 

Mijn aanpak is dus persoonlijk en praktisch, waardoor deze goed bij jou en jouw leven past. Ik hecht veel waarde aan een individuele benadering, met doelen die voor JOU belangrijk zijn. Duurzaamheid, gezondheid en een gezonde relatie met voeding zijn in mijn ogen essentiële factoren om blijvende resultaten te boeken. 

ACT 
Indien nodig maak ik graag gebruik van gesprekstechnieken uit ACT, een stroming in psychologie. Zie het tekstkader voor meer informatie.