top of page
EetMetSuus_N_RGB_72dpi.png
IMG_5533.HEIC
website 10.jpg
sport 1.jpg

  

Toen ik ging puberen was ik best onzeker. Ik dacht dat andere meisjes daar geen last van hadden, maar dat was natuurlijk wel zo. Ik denk dat ik altijd wel sensitiever ben geweest dan de gemiddelde persoon. Nu is 1 op de 5 mensen hoog gevoelig, dus ik ben hiermee geen uitzondering. Maar ik merkte dat ik struggelde met het omgaan met deze gevoeligheid. Zo vond ik het lastig om kritiek te krijgen, was ik bang om fouten te maken en wist ik niet goed hoe om te gaan met confrontaties. Deze onrust vulde ik vaak op met eten en doordat ik meer ging eten en wat zwaarder werd, werd ik onzeker over mijn lichaam. 
 
Ik ging sociale geografie studeren, maar wist eigenlijk niet wat ik echt wilde. Na verschillende banen te hebben gehad heb ik in 2013 het roer omgegooid. In 5 jaar heb ik de HBO-opleiding tot diëtist volbracht naast werk en gezin. Tijdens mijn stage kwam ik in aanraking met ACT (Acceptance and Commitment Therapy), een stroming in de psychologie. Dit pakte mij meteen en toen ik zelf aan het werk ging ben ik meteen een 2-daagse cursus gaan volgen. Mij was eigenlijk altijd al duidelijk: voeding IS bijna altijd psychologie. Is je kern niet op orde, dan is ook bijna altijd de (relatie met) voeding verstoord. Dus je kunt wel alleen maar de focus op voeding leggen, maar daarmee pak je de oorzaak niet aan. 
 
Ik verdiep me nog steeds in het proces van zelfontwikkeling, acceptatie en het gewoon leren 'zijn', door scholing, het lezen van boeken, luisteren naar podcasts, mediteren en breathwork. En ook ik heb hierin mijn 'betere' en 'minder goede' dagen. Maar dat is nu net wat het woord 'leven' betekent! Ik pas dit toe op mezelf en kan het daardoor ook beter inzetten bij mensen die bij me komen voor voedingsadvies. Ik vind het zo waardevol als ik iemand kan ondersteunen in zijn of haar proces, dit geeft me veel voldoening. Ik voel dat dit is wat ik moet doen! 

 

Ik ben van kind af aan dol geweest op sport. Omdat ik een brede interesse heb, heb ik veel gedaan en geprobeerd zoals schoonspringen, judo, zwemmen, kickboksen, skieen en snowboarden. Op dit moment doe ik aan hardlopen, crossfit en krachttraining, mountainbiken en wielrennen. 
 

Professionaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid staan bij mij hoog in het vaandel. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit betekent dat ik mijn kennis constant up-to-date houd door middel van scholingen, symposia, intercollegiale overleggen en multidisciplinaire samenwerkingen. Tevens heb ik een beroepsgeheim: alles wat je met mij bespreekt blijft onder ons. Ik wil jou een gevoel van veiligheid geven, zodat je je durft open te stellen en we samen zo optimaal mogelijk kunnen werken aan jouw proces! 

Wist je dat ik mijn afstudeerscriptie heb gericht op voeding en Crossfit? En dat ik heel slecht ben in nagels lakken? Dat ik de dag start met een kopje zelfgemaakte cappuccino? Dat ik verzot ben op pindakaas, boterkoek en Thais eten? En op reizen en op de zon en op mijn hond en en ..... Oh ja, ik hou ook ontzettend veel van mijn lieftallige dochter en mijn vriend die het al 25 jaar met mij uithoudt! 

Over mij

bottom of page